ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 2 червня 2017 р.

5 атмосферних книг, які найкраще читати влітку
  Коли надворі стає все спекотніше, хочеться відкласти кілограмові томи "серйозної" літератури і взяти з собою у парк, чи на море щось легке та приємне. Ми підготували список книг, які найкраще відповідають цьому критерію і які, видається, були спеціально написані для того, щоб насолоджуватися ними влітку.
Туве Янсон "Літня книжка"
  Софія з бабусею і татом проводять літо в хатинці на острові, оточені природою і майже на безлюдді. Тут неспішно минають дні, узбережжя обвівають вітри й оминають рибацькі човни, вряди-годи навідуються нечасті гості, а морем до берега прибиває залишені кимось "скарби". Бабуся з онукою вибираються на прогулянки і говорять про все на світі: про птахів і квіти, про Бога і страхи, про ночівлю в наметі, забобони, нестерпних родичів. І хоч вони й словом не згадують про найважливіше: про смерть мами і самотність, – любов і взаємне прийняття пронизують кожну хвилину їхнього маленького затишного літа.
 Рей Бредбері "Кульбабове вино"
  Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук фантастичну повість Рея Бредбері "Кульбабове вино". Ця книга – острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами – теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи. 
Марк Лівін "Бабине літо"
  Ця добра і сумна книжка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє – світ змінюється, його чому? і як? уже значно складніші. Так настає дорослішання. Але є тут і машинки-паровози-футбол-збиті коліна та найкращий друг на літо – усе, що робить наші спогади про дитинство такими добрими і сумними.
Марк Твен "Пригоди Тома Сойєра"
  Том Сойєр – один з найбільш яскравих дитячих персонажів в світовій літературі. Не дивно, що образ цього хлопчика надихав багатьох письменників на власні твори. Книга про його пригоди була опублікована у 1876 році, але і зараз 12-річні діти чудово зрозуміють світосприйняття Тома. Том живе з тіткою Поллі у містечку Сейнт-Пітерсбург; за кілька місяців він встигає і закохатися, і стати свідком злочину, і знайти справжній скарб. Отож, читати точно не буде нудно!
 Джером К. Джером "Троє в одному човні (як не рахувати собаки)"
  Блискучий оповідач Дж. К. Джером у своїй гумористичній повісті змальовує кумедні пригоди трьох друзів, які вирішили здійснити подорож у човні по Темзі. Вони мали намір відпочити від Лондона, чудово розважитися і злитися з природою. Та після низки невдач їм довелося тікати до Лондона, покинувши свій човен під дощем, адже джентльмени не пристосовані до прийняття практичних рішень і раз у раз стають жертвами обставин. Повість сповнена яскравого гумору і не полишає байдужим жодного читача.