ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 27 червня 2017 р.

Детективи, які варто 
прочитати влітку
  Якщо ви вважаєте детективи несерйозною літературою, то ви сильно помиляєтесь. Бо справжній детектив – це література в чистому вигляді, суміш письменницького професіоналізму найвищого ґатунку і розважальності не менш високого рівня. Це віртуозна техніка помножена на непогамовану фантазію, але обумовлена вельми суворими правилами гри, адже детектив – жанр ой який вибагливий. Пропонуємо добірку  детективів, які варто прочитати влітку.
Ґіліян Флінн "Загублена"  
  Нік та Емі Данни саме збираються святкувати п’яту річницю шлюбу, коли Емі зникає. Поліція підозрює Ніка в убивстві дружини. Друзі Емі раптом починають розповідати, що вона боялася чоловіка, що мала від нього секрети. Він присягається, що це неправда. Однак поліція перевіряє його комп’ютер і виявляє дуже дивну історію пошуків. Нік запевняє, що він тут зовсім ні до чого, та чи можна йому вірити? А тут ще ці наполегливі дзвінки на його мобільний телефон... То що ж насправді сталося з чарівною Ніковою дружиною?
Пола Гоукінз "Глибоко під водою"
  Бережіться тихої води, адже ви не знаєте, що ховається під нею… Гарне мирне містечко. А поруч із ним Затон Утоплениць затока, яка протягом століть забирала життя десятків жінок. Письменницю Нел Ебботт зачаровували моторошні легенди про це місце і його жертв. Та ось Нел стала однією з них… Здавна чорні таємниці затону отруювали свідомість тутешніх людей. І сьогодні мешканці містечка вже не мають вибору: його зробили за них сто років тому, а може, кілька століть. Загадку потрібно розгадати до того, як темна вода прийме у свої глибини нову жертву. 
Джон Ле Карре "Нічний адміністратор"
  "Холодна війна" скінчилася, розпочалася нова ера британської розвідки. Річард Роупер харизматичний та інтелігентний британський джентльмен, віртуозний маніпулятор, безжальний і дуже розумний злочинний геній. Хитромудрі оборудки із нелегальною зброєю, наркотиками і відмиванням грошей він провертає так, що й комар носа не підточить. Перед законом він чистий, втім, таки існують люди, для яких Роупер це "найгірша людина на Землі". Чи зможе йому протистояти завербований спецслужбами нічний адміністратор розкішного готелю Джонатан Пайн? Чи зможе Пайн, колишній солдат, бездоганно виконати роботу під прикриттям, забувши про свої почуття і слабкості? І як, врешті, "шпигунські ігри" здатні вплинути на гравців та "пішаків"?
Робін Слоун "Цілодобова книгарня містера Пенумбри"
  Із нестримним оптимізмом і блискучою проникливістю Робін Стоун витворив пригодницьку історію двадцять першого століття, поєднавши водночас казкову чарівність Харукі Муракамі та захопливу філософську магію Ніла Стівенсона чи раннього Умберто Еко, додавши особливої й трохи несподіваної чуттєвості, котрої зараз так мало у світі художнього літератури. "Цілодобова книгарня містера Пенумбри" цілком відповідає своїй назві це заклад, переступивши поріг якого, ви більше не захочете його залишати, така собі сучасна скриня з цікавинками, що здатна заінтригувати будь-якого допитливого читача, байдуже, удень чи вночі.
Тесс Ґеррітсен "Асистент"  
  Рік тому детективу Джейн Ріццолі вдалося вистежити злочинця на прізвисько Хірург, якого називали Джеком-Різником ХХI ст. Тоді Джейн дивом врятувалася від убивці і посадила його за грати. Та ось на вулицях з’явився новий злочинець. Він копіює почерк Хірурга як асистент повторює рухи досвідченого лікаря. А невдовзі і сам Хірург тікає з в’язниці. Тепер убивць двоє. Їхніми жертвами стають нові й нові жінки. І ось Дженн розуміє, що що наступною жертвою має стати вона… "Асистент" – другий роман серії, який є продовженням "Хірурга".