ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 14 червня 2017 р.

Історичні романи-бестселери
  Ми всі багато чули про дві світові й інші монструозні війни, які кардинально змінили хід життя людства. А що, як нам самим відчути те все жахіття – очима очевидців, ніби власними очима?
  Представлені романи зачепили не одну тисячу читачів по всьому світі, ставши знаковими бестселерами саме за те, що змальовують важливі, але часом і маловідомі, відтінки минувшини, даючи читачеві на власній шкірі відчути лихоліття, перипетії історії й драматичні моменти епохальних зламів.
Ернст Юнґер "В сталевих грозах" 
  Найвідоміша книга Ернста Юнґера “В сталевих грозах” була вперше опублікована у 1920 році, і за кілька років стала бестселером. Це, напевно, найдокладніша, найправдивіша книга про Першу світову війну. Форма щоденника у своїй повноті передає весь спектр фронтових вражень: регулярні й точні, хоча й фрагментарні нотатки, утворюють врешті-решт багатоманітну й вражаючу воєнну мозаїку, яка є вельми переконливою.
 Бернгард Шлінк "Читець"
  “Читець” один із перших німецьких романів, який потрапив до списку бестселерів “New York Times”. Роман ілюструє усвідомлення молодими німцями злочинів періоду Голокосту. Головні герої Міхаель Берг і Ханна Шміц. Розповідь охоплює майже 40-річний період з 1958 по 1990 рр. в Західній Німеччині місті Гайдельберг. За романом знято однойменний фільм британським режисером Стівеном Долдрі. Натхненням для цієї історії послужила сірість східного Берліна в січні 1990, коли Бернгард Шлінк приїхав в місто як запрошений професор.
Колсон Вайтхед "Підземна залізниця"
  Книга увійшла до списку бестселерів за версією видання “New York Times” і стала лауреатом Національної книжкової премії США в номінації Художня література. Також Колсон Вайтхед отримав Пулітцерівську премію в області художньої літератури за роман “Підземна залізниця”. За сюжетом події відбуваються напередодні Громадянської війни в США. У центрі історії темношкіра рабиня Кора, яка вирішує здійснити втечу і потрапляє на підземну залізницю, яка веде до демократичних штатів у яких відмінено рабовласництво. 
Еллен Марі Вайсман "Сливове дерево"

  Світовий бестселер “Сливове дерево” це глибоко зворушлива і майстерно написана історія про людську здатність виживати та вірно кохати за будь-яких обставин. Під впливом гітлерівського режиму, Німеччина стає зовсім іншою, тепер скрізь маячать антисемітські плакати. Головній героїні заборонено бачитися з коханим, але смілива німкеня не зупинилась, а продовжувала впродовж багатьох років боротися з новими порядками. Пройшовши всі кола пекла, вона залишається живою, аби розповісти про весь жах гітлерівської влади на цілий світ.
Ніл Баскомб "Зимова фортеця. Чому Гітлер не зміг 
першим створити атомну бомбу"
  Книга є бестселером за версією “New York Times”. Документальний історичний роман, в якому немає вигаданих персонажів та ситуацій. У центрі сюжету книги — військові операції британських спецслужб та норвезького руху опору, метою яких було перешкодити нацистській Німеччині створити атомну бомбу. Вирішальні події відбуваються в Норвегії, адже саме норвезька компанія "Норск-Гідро" ще до початку Другої світової війни створила технологію виробництва D2O (важкої води), яка має ключове місце в процесі виготовлення атомної бомби.
  Джерело: Друг Читача