ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 1 квітня 2017 р.

7 фантастичних книг, на які 
варто звернути увагу 
  Любителі фантастики не закритий клуб. Тут можна зустріти як читачів, які вимагають мало не наукової точності кожної деталі, так і тих, кому хочеться лише неймовірного приміром, надсвітлової швидкості, подорожей у часі або можливості замінити будь-яку частину тіла на штучну. Когось цікавлять соціальні зміни, спричинені технологіями, а хтось занурюється у глибини альтернативної історії. Отож, пропонуємо вам влаштуватися зручніше і разом вибрати фантастичну книгу, яка відповідає вашим смакам та настрою.
Орсон Скотт Кард "Гра Ендера"
  Дія роману відбувається 2135 року. Людство пережило два вторгнення інопланетної раси, вціліло лише дивом і тепер готується до нового вторгнення. Для пошуку пілотів і командирів, здатних очолити боротьбу, засновують військову школу, куди скеровують найталановитіших дітей. Серед них Ендрю Віггін, майбутній полководець Міжнародного флоту Землі і єдина надія людства на порятунок. За Ендрю спостерігають від народження. У шестирічному віці його забирають із сім'ї і відправляють на навчання в військову школу, що розташована в поясі астероїдів Сонячної системи. Опановуючи мистецтво війни, долаючи труднощі агресивного колективу та підступність власних наставників, росте майбутня надія людства. Там під керівництвом найкращих земних тактиків, використовуючи надпотужні комп'ютери, молодий Віггін продовжує навчання, граючись у свою гру. Гру Ендера… 
 Макс Кідрук "Бот. Ґуаякільський парадокс"
  Дія роману розгортається у Південній Америці, у еквадорському місті Ґуаякіль, де розпочинається дивна епідемія, яка своїм перебігом нагадує дії наноботів із створення мозкових плат. Програміст Тимур Коршак має з’ясувати, яким чином заразилися люди і знешкодити небезпечну психоістоту. У книзі читач може не лише стежити за подіями, а й дізнатися безліч наукових подробиць, які автор свідомо ввів у текст. Карти, описи місцевостей, спорядження і його вартість, технологічні засоби – все це наразі існує у реальності, або, у випадку з нанотехнологіями, може існувати вже за кілька років. Кідрукові вдалося осучаснити класичну "фантастику близького прицілу" і написати динамічну гостросюжетну книгу на міцному науковому підґрунті. 
Енді Вейр "Марсіянин"
  Усі вважають астронавта Марка Вотні мертвим, адже вся його команда бачила, як його проштикнула антена, яку зірвало піщаною бурею на шостий день після висадки "Аресу-3" на Марс. Потрапивши в бурю, команда "Аресу-3" змушена евакуюватися, покинувши тіло Марка. От тільки ніхто не міг і припустити, що Марк виживе й тепер опиниться на Марсі в пастці, сам-один, без зв'язку з Землею, без достатнього запасу харчів і води, щоб протриматися до прибуття наступної місії "Аресу-4". Хто врятує Марка Вотні? Чи йому доведеться покладатися тільки на власну винахідливість?
Роберт Гайнлайн "Чужинець на чужій землі"
  Хлопчик Майк, народжений під час першої земної експедиції на Марс, залишився єдиною людиною на чужій планеті і виріс, не маючи найменшого уявлення про життя на рідній Землі. Вихований марсіанами, що не мають статі й ведуть духовне життя, цілком підвладне законам виживання роду, він повернувся на блакитну планету через двадцять довгих років. Повернувся найбагатшою і найвпливовішою людиною Землі та став для влади найнебезпечнішим. Майк тікає за допомогою друзів із закритої лікарні, аби в маєтку генія-сибарита Джубала Гаршоу дізнатися, що таке кохання і яку владу можуть дати гроші, аби бути шокованим людською мораллю й філософією. Проте у спадок з Марсу він привіз не тільки багатство і власну релігію, а й надзвичайні здібності, які зроблять його месією на недобрій рідній планеті…
Вікторія Гранецька "Тіло" 
  Мрія про вічну молодість завжди приваблювала людство. Вона залишалася недосяжною, аж поки корпорація "ТІЛО™" не розробила унікального методу продовження життя шляхом… переселення душ. У світі, де панує сила гаманця, твоє тіло належить тобі, аж доки хтось не захоче його придбати… Колись Юрій боровся за свободу в Україні, тепер він доктор Паскуда головний лікар славнозвісної корпорації. Спогади про минуле життя не дають йому спокою, і він розшукує Іванку, дівчинку, яка разом з ним зростала та була примусом вивезена з України для участі в перших експериментах. Намагаючись виправити помилки минулого, Юрій зустрінеться з пекельним ворогом людською жагою жити вічно…
Одрі Ніффенеггер "Дружина мандрівника в часі" 
  Де бере початок їх кохання — юної студентки художнього коледжу і 28-річного бібліотекаря? Бо ще з дитинства Клер знала, що їй судився саме цей чоловік, відколи вперше побачила його сорокатрирічним. Бо з дитинства знала його таємницю: Генрі мандрівник у часі… Усе їх кохання буде зустрічами і розлуками, щастям і болем. Раз за разом Генрі зникатиме з її життя, закинутий у минуле… Пронизлива історія про кохання, що заблукало у часі, і життя з відчуттям нескінченності, що перемагає смерть.
Рік Янсі "5 хвиля"
  Це війна двох світів, двох цивілізацій. Після першої хвилі чужопланетного вторгнення Земля поринула в морок. Друга хвиля всесвітній потоп. Третя хвиля жахлива пошесть, яку не пережило дев’яносто сім відсотків людства. А після четвертої хвилі працює єдине правило: не довіряй нікому. Шістнадцятирічна Кассі Салліван, сама-одна в пустельному ворожому світі, змушена тікати від істот, які зовні дуже схожі на людей, але мета яких винищити останніх людей до ноги, щоб розчистити простір для себе. Як же Кассі вижити і як розшукати меншого братика єдиного вцілілого з колись щасливої родини, якщо не можеш довіряти навіть людині, котра тебе врятувала, загадковому хлопцю на ім’я Еван Вокер?