ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 5 квітня 2017 р.

7 наукових праць, 
які стали бестселерами
  Ці книги справжня сенсація. Вони викликали шквал суперечок та за короткий час стали бестселерами. Чим був спричинений ажіотаж? Темами, що автори піднімають у своїй праці. Вони дійсно варті того, щоб їх прочитати, бо відкривають не тільки нові речі, а й змінюють кут сприйняття світу. Хоча книги написані науковцями та докторами наук, тексти сприймаються та читаються досить легко. Кожен зможе обрати книгу собі до смаку, адже в них мінімум води й максимум деталей.
Дік Свааб "Ми це наш мозок"
  Простежуючи людське життя від народження до смерті, Дік Свааб намагатиметься дослідити найголовніший орган людини. Він не боїться говорити про сексуальну орієнтацію, релігію та інші делікатні питання. Характер людини, її звички та вподобання формуються ще в утробі матері під впливом генів та зовнішнього середовища. Автор доводить: єдине, що керує людиною її мозок. Він розповідає і про те, як сильно просунулася нейрофізіологія за останні 30 років і одночасно як далекі ми від того, щоб сказати, що дійсно розуміємо мозок.
Гокінґ Стівен, Леонард Млодінов 
"Найкоротша історія часу" 
  Ця книга розповідає про теорію відносності, історію виникнення Всесвіту, природу простору і часу. Кожна теорія підкріплена прикладами того, як це працює в житті, іноді з малюнками. Автори розвінчують міфи та поширені неправильні тлумачення загальновідомих фактів. А потім пояснюють, що й до чого. Що приємно, все йде послідовно: як теорії змінювались та впливають одна на одну, їх недоліки та витоки. Книга не для читання за один присід багато фактів вимагають осмислення але вона змушує зовсім по новому поглянути на навколишній світ.
Ювал Ной Харарі "Людина розумна. 
Історія людства від минулого до майбутнього"

  Книга написана цікавою і легкою мовою, таке відчуття, що дивишся фільм, який починається в далекому минулому і закінчується майбутнім. Автор просто та зрозуміло розповідає про те, хто ми такі, як ми з’явилися і що нам довелося пережити, не нав’язуючи читачеві ту чи іншу точку зору. Він досить чесно повідомляє, що відповідей на всі питання не знає, так само як і кожна людина, але всі ми можемо робити припущення. Розкриваються всі жахи, причиною яких стала людина. Він змушує дивитися на речі під іншим кутом. Тож хто така людина розумна найвищий щабель еволюції, Бог чи винищувач усього живого на планеті Земля?
Мічіо Кайку "Фізика майбутнього"
  Любитель фантастики, а також фізик-теоретик доктор Мічіо Кайку поставила перед собою питання: наскільки реальні з точки зору сучасної науки машина часу, вічний двигун, світлові мечі та зорельоти? Спираючись на дослідження, які вже сьогодні проводять в наукових лабораторіях по всьому світу та консультації нобелівських лауреатів, автор розглядає тенденції та можливості здійснення того, що дотепер вважається неможливим і фантастичним: телепортація, подорожі в часі, телекінез, невидимість та ін. Кайку серйозно розбирає кожну тему, описуючи поточні досягнення або передумови, і прогнозує можливість реалізації технологій.
Ха-Юн Чанґ "Економіка. 
Інструкція з використання"
  Якщо ви погано знаєте економіку, але хочете знати більше — ця книга для вас. Автор розповідає про всі економічні школи, історію капіталізму, постіндустріальне суспільство, ускладнення фінансової системи та роль МВФ. Головною ідеєю книги є те, що в економічній науці мало об’єктивної істини. Економіка по суті будується на суб’єктивних судженнях експертів, які часто нав’язують нам свою думку через ЗМІ. Завдання автора навчити нас обмірковувати економічні події й формувати свою власну думку. І ні в якому разі не варто боятися цієї дисципліни, адже 90% економічної теорії — це всього лише здоровий глузд, якому надали складний вигляд за допомогою спеціальної термінології та математики.
Наомі Кляйн "Змінюється все: 
капіталізм проти клімату"
  Наомі Кляйн досліджує стан навколишнього середовища та яким чином ми впливаємо на нього. Проте, це не просто книга про екологію. Автор викриває та критикує великі організації та мільярдерів, які намагаються видати себе за так званих "рятівників" екології, проте просто відмивають гроші. Беручи за основу думки населення, журналістські розслідування та науково підтверджені факти Кляйн все ж знаходить шлях покращення екологічної ситуації. Такої книги ви ще не читали, вона змінить ваше уявлення про клімат.
Джеррі Койн "Чому еволюція правдива"
  Американський генетик Джеррі Койн вирішив дати відсіч прибічникам креаціонізму. Він вишукано та переконливо доводить, що ця гіпотеза не має сенсу, бо науково ніяк не підтверджена. Інша справа еволюція. У цій книжці викладені головні докази теорії еволюції. Тим, хто виступає проти дарвінізму, з міркувань віри, не вистачить жодних доказів, бо їхня віра науково не підтверджена. Однак тим, хто приймає цю теорію, але не може обґрунтувати свою позицію, це видання пропонує узагальнені підстави, на яких сучасна наука визнає теорію еволюції єдино правдивою.