ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 11 квітня 2017 р.

8 бізнес-книг про досвід найуспішніших
  Можна безкінечну кількість разів пробувати створювати щось нове, вчитися на своїх помилках, витрачати сили та гроші. Але чому б не запозичити історії в людей, які справді досягли неймовірних висот та ще й діляться з нами своїми секретами? Ці бізнес-книги дають не тільки конкретну інформацію, а ще й мотивацію для ваших подальших кроків у сфері бізнесу. Тож робіть замітки, практикуйте та втілюйте в життя.
Малколм Гладуелл "Неординарні. Історії успіху"
  Перш ніж почати свою справу, треба зрозуміти, що ж таке "успіх" та чому більшість успішних людей неординарні? Це книга-дослідження життя відомих та знаних людей і спосіб поглянути на їхній успіх під іншим кутом. Автор пояснює витоки неординарності в контексті зовнішніх причин. Наприклад, правило 10 000 годин. Щоб досягнути рівня майстерності в обраній галузі, треба вивчати її та вдосконалювати вміння протягом 10 000 годин. Але осіб, які тренуються, може виявитися багато та успіху досягне не кожен. То в чому причина? Гладуелл пояснює, що велику роль має ще й оточення, спадщина, доля випадку.
 Чарлз Дахіґґ "Кмітливіші, швидші, кращі. 
Секрети продуктивності в житті та бізнесі"
   Чому одні люди й компанії процвітають, а інші йдуть на дно? Це питання не покидає голови всіх, хто прагне досягти успіху. Автор відкриє вісім секретів продуктивності та допоможе знайти мету, яка стане початком в просуванні вашого бізнесу, або просто зробить ваше життя більш продуктивним. Працівники Google, пілоти літаків, гравці в покер та навіть колектив відомого американського мультфільму "Крижане серце". Їхній вибір, те, ким вони себе бачили, які цілі та завдання ставили перед собою, у що вірили і яку команду підбирали ось що перетворило звичайну зайнятість на продуктивність. 
Майкл Кусумано, Девід Йоффі "Стратегії геніїв. 
П’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, 
Енді Ґроува та Стіва Джобса"
  Автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології виробництві мікропроцесорів. Ця книжка путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.
 Ден Вальдшмідт "Вийди за межі. 
Забудь про успіх стань видатним"
  Дивовижно, але успіх не залежить від того, скільки годин щодня ви працюєте, такого висновку дійшов Ден Вальдшмідт, вивчаючи досвід тисячі звичайних людей, які стали видатними в різних сферах бізнесі, науці, політиці та спорті. Шеф-кухар ресторану, який поборов смертельну хворобу та отримав три зірки Мішлен; бігуни, які долають неймовірні відстані, пересилюючи себе; фігуристка Джоанні Рошетт, яка виступила на олімпіаді через три дні після смерті матері й здобула медаль, та багато інших. Ця книжка змінить ваш світогляд і допоможе позбутися факторів, які стримують вашу здатність бути надзвичайним. Дізнайтеся про справжні складові успіху з понад 100 історій, що надихають та викликають безліч емоцій.                                       
                                      Гєвін Кеннеді "Домовлятися завжди. 
Як досягати максимуму в будь-яких перемовинах"
  Як досягти максимуму в будь-яких переговорах? Згадайте, скільки разів ви втрачали жадані контракти лише через те, що програвали на переговорах. А як часто власні діти ставлять вас у безвихідь? Проаналізуйте останню розмову з друзями, адже щодня ми проводимо десятки переговорів, навіть не помічаючи цього. Незамінна книжка для всіх, хто хоче вдосконалити свої навички в переговорах! На її сторінках ви знайдете інформацію про те, як змусити свого співрозмовника почути ваші пропозиції, як протистояти залякуванням і фіксувати домовленості на папері, а також тести з самоконтролю, які допоможуть вам відстежити свій прогрес. 
Філ Барден "Код зламано, або 
Наука про те, що змушує купувати"
 
  Якщо ви займаєтесь маркетингом, продажами, є представником ЗМІ чи фахівцем з реклами – ця книга допоможе покращити продажі товарів та послуг. Ви дізнаєтеся як працює сприйняття продукту/товару/послуги, відбувається прийняття рішень (купувати-не купувати), та як можна впливати на поведінку покупців. Багато уваги приділяється бренду, рекламі, позиціюванню ціни та продукту. Також книга цікава і звичайним споживачам. З неї ви дізнаєтеся, чому ми купуємо той чи інший продукт, обираємо той або інший бренд. Крім цього, розібрані в книзі прийоми допомагають більш дієво й ефективно подавати будь-який матеріал. А це необов’язково реклама – це можуть бути листи, презентації, виступи. Загалом, для маркетологів книга просто необхідна. Для всіх інших – корисна й цікава інформація. В кінці кожного розділу наводяться основні думки, які можуть стати в нагоді маркетологу.
                                         Брайан Трейсі "Як керують найкращі"
  На відміну від багатьох книжок з лідерства, що змальовують широку загальну картину, складні теорії та концепції, бестселер визнаного тренера з особистісного розвитку та бізнес-консультанта Брайана Трейсі цілком орієнтований на конкретну людину керівника будь-якої бізнес-ланки. Незалежно від того, чи має він у підпорядкуванні десятки людей або ж десятки тисяч, основні його обов’язки залишаться незмінними — ставити перед собою цілі та впроваджувати інновації, розв’язувати проблеми й визначати пріоритети, стати прикладом для інших, надихати й мотивувати. Прості, перевірені, цілком практичні кроки навчать, як ефективному лідеру вести кадрову політику, самовдосконалюватися та організовувати власну діяльність, делегувати повноваження й керувати командою, які вирішальні чинники успіху треба враховувати й чому так важливо в бізнесі дотримуватися принципів військової стратегії. 
Раян Голідей "Напролом. Мистецтво перетворювати 
перешкоди на перемоги"

  Це улюблена книга спортсменів світового класу, коучів, політичних лідерів, телевізійників, яка перекладена на сімнадцять мов. В чому ж її особливість? А в тому, що в кожного з нас на шляху до омріяного стоять перешкоди, які ми змушені подолати. Використовуючи принципи стоїків, автор допоможе побачити ситуацію та створити декілька шляхів до її вирішення або зміни. Якщо ви відчуваєте, що стоїте на місці, важко почати мислити по-новому або просто розчаровані, ця книга допоможе перетворити перешкоди у вигоди.
  Джерело: Друг Читача