ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 29 квітня 2017 р.

Читання зі швидкістю супермена – муки чи радість?
  Бути людиною, що швидко читає, як благословення і прокляття водночас. Кожен хоче читати швидше і водночас більше. Зрештою, є купа уроків, які навчають швидкому читанню та навіть способи прискорення відтворення аудіокниг.
  Головною проблемою, з якою зіштовхується читач: книги швидко закінчуються. Це як бути людиною, яка швидко їсть: ви сідаєте за гарно сервірований стіл, щоб насолодитися тарілкою зі смачною їжею. І ось все зникло в одну мить. Так само і з новою книгою. Ви в передчутті нової, захопливої історії, зручно вмощуєтеся на дивані й БАМ! Вже прочитали й нічого не залишилось, крім книжкового похмілля.
  Інколи хочеться насолодитися улюбленою книгою (або навіть видалити її з розуму, щоб можна було читати як в перший раз, знову і знову). Проте змінити навички читання неможливо і ви продовжуєте займатися улюбленою справою — ну звичайно ж читанням.
  Пропонуємо вам факти, а можливо й проблеми, з якими стикається кожна людина, яка дуже швидко читає.
  1. Люди не вірять, що ви читаєте так багато. Оскільки ви читаєте так швидко, ви досить плідний читач. Іноді люди не вірять, кількості прочитаного, але як тільки починаєте розповідати сюжет, вони розуміють, що ви не брешете. Ось і тільки що ви прочитали ще декілька книг зі швидкістю супермена й навіть не помітили.
  2. Ви не можете швидко перегортати сторінки. Проблема з читанням електронних книг? Мабуть тому, що ви не можете гортати сторінки так швидко, як читаєте.
  3. Ви завжди дочитуєте книгу першим. Кожного разу, коли ви були в книжковому гуртку, або в книжковому клубі, ви завжди дочитували книгу першим. Завжди залишався вільний час, який ви не знали чим зайняти. Ви подорослішали, вступили в декілька клубів, але проблема не зникла.
  4. Вам треба змушувати читати себе повільно, щоб насолодитися книгою.
Коли книга дійсно улюблена, ви проклинаєте свій швидкий темп читання. Ви хочете, щоб це тривало вічно, але знаєте, що скоро все закінчиться. Змусити себе читати повільно — це найважча річ у вашому житті, тому що ви не можете дочекатися, щоб дізнатися кінцівку.
  5. Інколи ви пропускаєте маленькі деталі сюжету. Інколи ви просто проглядаєте текст, пропускаючи дрібні деталі, та кому вони потрібні, якщо розв’язка через пару сторінок! Ви ж знаєте саму суть.
  6. Ваша книжкова полиця переповнена. Читаючи так швидко, у вас зібралася купа книг. Вистачить і на полицю. Або на дві? А може відкрити свою бібліотеку?
  7. Ви постійно шукаєте книжкових розпродажів. Оскільки ви читаєте так багато, ви не можете просто купити одну книгу і читати її тиждень або місяць. Для того, щоб не розоритися, ви завжди в пошуках дешевих або безкоштовних книг.
  8. Ви не турбуєтесь про спойлери. Ви закінчуєте читати перш ніж ваше оточення — це значить, що вам не доведеться турбуватися про спойлери. Вам доводиться турбуватися про те, щоб не розкрити їх іншим.
  9. Ви не переймаєтесь через "призначення" книжок. В той час, як всі інші шукають сенс в книжках, ви відкидаєтесь на спинку стільця і розслабляєтесь — ви вже давно його знаєте.
  10. Ви обожнюєте книжки з великою кількістю сторінок. Великі книги для вас справжнє задоволення, адже читати їх можна набагато довше. Як сказав Клайв Льюїс: "У вас ніколи не знайдеться чашки чаю досить великої і книги досить довгої, щоб задовольнити мене".

  Джерело: Друг Читача