ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 15 квітня 2017 р.

Читаємо книги іноземними мовами
 Одним із важливих умов вивчення іноземної мови є читання книг. Це не лише збільшує словниковий запас, а й покращує граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок. Окрім того, читання книг мовою оригіналу дає можливість максимально зануритися у твір та зрозуміти його.
 Можна спробувати пошукати ту чи іншу книгу у книгарнях або так званих книжкових "барахолках". Наприклад, відкритий у 2014 році в Україні Samprodav, де кожен читач може придбати вживані книги або продати свої. 
 Залежно від ареалу використання мови та кількості людей, які спілкуються нею, рівень наявності та доступності літератури є різним. Варто розуміти, що закордонні книжки – не дешеве задоволення. Бюджетнішими за друковані видання є  електронні. Існує безліч онлайн-ресурсів, де можна придбати, читати або навіть безкоштовно завантажити книги англійською, німецькою, французькою, італійською та іншими мовами. Найвідомішим є міжнародний Amazon http://www.amazon.com/, де можна придбати і друковані, і електронні видання.
 Відомими в Україні є онлайн-книгарні Cicuta Bookshop та або Вookling, але електронних видань вони не пропонують.
 Пропонуємо підбірку ресурсів, де можна знайти безкоштовні книги різними мовами, які можна скачати або прочитати онлайн. 
 Книги англійською:
 Lit2go
твори кількох десятків класичних авторів, більшість доповнена ілюстраціями з оригінальних видань. Аристотель, Байрон, Свіфт, Андерсен, Джейн Остін, Джордж Вашингтон та інші – налітай!
 Вookyards  – майже 20 тисяч електронних книг англійською мовою, які можна завантажити чи читати онлайн.
 Книги іншими мовами:
 Wolnelektury – понад три тисячі безкоштовних книг польською. Ресурс функціонує за підтримки низки польських бібліотек.
 Chmura Czytania
безкоштовні книги польською.
 La Bibliothèque électronique du Québec
книги французькою мовою
 Vorleser 
ресурс пропонує безкоштовні і платні німецькомовні книги
 Gutenberg.org – книги німецькою, італійською,
французькою.    
 Free-ebooks  пропонує багатий жанрово-тематичний асортимент  книг англійською та іспанською мовами, які можна завантажити.
 Для "гурманів":
 Early European Books
бібліотека  рідкісних давніх книг. Тут можна знайти якісні копії факсимільних видань, створених від початку книгодрукування до кінця XVII століття.
 Приємного читання!