ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 8 квітня 2017 р.

Найкращі книги для дітей
  Усі діти люблять хороші книги, і якщо ми маємо намір розглядати роль літератури в житті наших дітей, почати слід із запитання: а що ж це таке гарна дитяча книга? Гарна книга це, зрозуміло, цікавий сюжет, що включає в себе і подолання труднощів, і пригоди, і після стількох хвилювань! щасливий кінець, що викликає у дитини зітхання полегшення. Добра книга це і герої, які на час читання стають для дітей добрими друзями. Частенько чарівність книги полягає і в стилі, в особливій мелодії авторської мови, яка сама по собі перетворює читання на величезне задоволення. Пропонуємо добірку кращих книг для дітей.
  Мія Марченко "Місто Тіней"
  Янгол, вирізаний зі слонової кістки, єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?
Валентина Вздульська "Плутон"
  Перед вами зворушлива історія про хлопчика Марка, який переживає втрату вірного пса Плутона. Туга не дає дитині помітити зародження нової дружби, але маленька Ванілька своєю життєрадісністю розтоплює серце хлопчика.
Володимир Рутківський "Гості на мітлі"
  Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план... 
Андрій Кокотюха "Гімназист і Чорна рука"
  Детективна пригодницька історія, в якій Юрко Туряниця (учень першої київської зразкової гімназії) кидає виклик лихому незнайомцю Чорна Рука, що має тони компромату на кожного і, користуючись такою владою, примушує виконувати свої накази. Через свої зв’язки Чорна Рука довідався про справжнього злочинця, що скоїв вбивство, в якому слідство звинувачує воїна-добровольця, але, звичайно, в його плани зовсім не входить подарувати цю інформацію слідчим. Тому Юркові та його друзям доведеться провести небезпечне самостійне розслідування, а допоможуть йому простакуватий детектив Назар Шпиг та Джентльмен на чотирьох лапах.  
Валентин Бердт "Все починається в 13"
  Герої нової повісті Валентина Бердта – підлітки, які опинилися влітку в селі, розраховуючи на страшенну нудьгу. Натомість вони потрапляють у справжні пригоди, не раз навіть містичні – з нічними походами на цвинтар, духами померлих, відьмами, екстрасенсами та паранормальними подіями, від яких уже не занудьгуєш, а навпаки – наковтаєшся страху…
 Саша Кочубей "Сім нескладух Говорухи"
  Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!
Оксана Лущевська "Задзеркалля"
  Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?