ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 3 вересня 2017 р.

8 товстих книжок, 
яких вистачить надовго
  Ця добірка створена спеціально для тих, хто не любить короткої прози (а хто любить – тицяйте сюди). Бо що ж там – тільки звик до стилю автора, а твір вже закінчився. Тут чтива на кілька безсонних ночей, тиждень або й місяць – все залежить від вас.
 Джон Ле Карре "Нічний адміністратор"
  "Холодна війна" скінчилася, розпочалася нова ера британської розвідки. Чергова мішень правосуддя Річард Роупер харизматичний та інтелігентний британський джентльмен, віртуозний маніпулятор, безжальний і дуже розумний злочинний геній. Хитромудрі оборудки із нелегальною зброєю, наркотиками і відмиванням грошей він провертає так, що й комар носа не підточить. Перед законом він чистий, втім, таки існують люди, для яких Роупер це "найгірша людина на Землі". Чи зможе йому протистояти завербований спецслужбами нічний адміністратор розкішного готелю Джонатан Пайн? Чи зможе Пайн, колишній солдат, бездоганно виконати роботу під прикриттям, забувши про свої почуття і слабкості? Що ховається за бездоганно ввічливою й приязною усмішкою готельєра? І як, врешті, "шпигунські ігри" здатні вплинути на гравців та "пішаків"?
Стівен Кінг "Воно"
  Роман Стівена Кінга “ Воно ” описує дві точки зору на одні і ті самі міста. Для дітей місто – це цілий світ. Для дорослих, які знають більше, Дері та Мейн – були лище їх рідними місцинами. Це були хороші міста для проживання, гарно збудовані та сімейні. Лише діти бачили (та відчували), як жахливо Дері відрізняється серед інших міст. Це проявлялося у штормах, у зливах. Воно не давало спокою, приходило у кожному кошмарі, кожен із яких був ще страшнішим. Інколи Воно підкрадалося і вбивало… Час проходив стрімко, діти підростали та з’їжджали. Страх перед Воно був похований та давно забутий. Проте одного разу Воно всіх позвало..страшні кошмари стали реальністю.
 Джордж Р.Р. Мартін "Пісня льоду й полум’я"
  На сторінках цієї книги оживає світ Середньовічної Європи, тільки з драконами, Інакшими і Якіном Хгаром. Ніхто ще не писав так захопливо та інтригуючи про політику і владу. Джордж Р. Р. Мартін не обійшов стороною також і інші аспекти будь-якого людського життя — жорстокість, кохання, хіть — і описувати це він вміє. Всесвіт семи королівств став найпопулярнішим фентезі-романом, на основі якого щороку проводяться косплеї по всьому світу. Захоплюючі події, найнеочікуваніші повороти сюжету та, звісно, герої, в яких закохуєшся або ненавидиш всім серцем. "Гра престолів" перша книга з фентезійного циклу "Пісня льоду й полум’я", яка дала назву всесвітньо відомому серіалу від каналу HBO. Певно, людей які бачили серіал, більше, ніж тих, хто читав Мартіна, і це нормально, але якщо ви закохані в світ семи королівств і прагнете знати про них більше, неодмінно почніть з початку на вас чекає безліч цікавих подробиць.
Грегорі Девід Робертс "Шантарам"
 "Шантарам" на диво красива, емоційна і захоплююча книга про життя, пригоди і просвітління австралійця в Індії. Книга розповідає історію вихідця з Австралії на ім’я Лін, на долю якого випадає немало випробувань. Автор бестселера Грегорі Девід Робертс, який має славу прекрасного письменника. У книзі багато сторінок, тому з нею можна приємно провести не один вечір. Головний герой твору, як уже сказано раніше, Лін. Це молодий хлопець, який потрапив у неприємну пригоду в одному з австралійських міст, тому змушений був шукати прихистку в Індії. Доля заносить його в Бомбей. На новому місці чоловікові таки вдається почати все з нуля. Незабаром він успішно починає свою справу, у нього з’являються друзі. На шляху до духовної й фізичної рівноваги героєві доводиться пройти немало випробувань...
Дейв Еґґерс "Сфера"
  Молода та цілеспрямована Мей Голланд лише нещодавно закінчила коледж. Завдяки рекомендаціям своєї подруги й колишньої сусідки по кімнаті Енні, Мей потрапляє на роботу до величезної компанії "Сфера", заснованої трьома Мудрецями. "Сфера" об’єднує в єдину систему електронну пошту своїх користувачів, сторінки в соціальних мережах, інформацію про банківські картки і покупки. Відтак світ поінформований не лише про кожен твій крок, а й про кожен нерівний подих чи пришвидшене серцебиття. Від інформації про тебе у соцмережі залежить твій успіх, а кожна зайва хвилина, що ти її проживаєш поза об’єктивами камер стежень, визначає рівень твого лузерства та асоціальності. "Сфера" постає як компанія-монополіст, яка будь-що прагне зробити світ максимально прозорим та відкритим. Ключовими постулатами компанії є: "таємниця це брехня", "приватність це крадіжка", "ділитися це любити".
 Павло Загребельний "Роксолана"
  Знаменитий роман відомого українського письменника Павла Загребельного "Роксолана" уже понад 30 років перебуває в епіцентрі читацької уваги. Нічого дивного, адже цей твір мовби заново відкрив для нас одну з найлегендарніших українок усіх часів, яка волею долі з простої полонянки стала спочатку улюбленою, тоді офіційною, а згодом і єдиною(!) дружиною наймогутнішого султана в тисячолітній історії Османської імперії Сулеймана Пишного. Одна з найосвіченіших жінок свого часу, Роксолана-Хуррем, приймала іноземних послів, листувалася з королями, впливовими вельможами та митцями. У дні розлуки вони з султаном переписувалися вишуканими віршами перською та арабською мовами. Зрештою, це взагалі одна з найнеймовірніших світових історій.
Ніл Ґейман "Американські боги"
  "Американські боги" знаменитий роман англійського письменника, за який він був відзначений престижними літературними преміями "Хьюґо" та "Небьюла". Америка країна, що дала надію на нове життя мільйонам людей. Долаючи важкий шлях через океан та ступаючи на обітовану землю, вони привозили із собою своїх богів, яким довгий час продовжували поклонятися в новій країні. Але ці часи проходять і світ починають захоплювати нові боги... Тінь Лун, колишній ув'язнений, ніколи не цікавився долями богів, але так вже вийшло, що саме на нього впав вибір загадкового містера Середи. Вибір у Тіні був невеликий прийняти вигідну пропозицію про роботу, або марно намагатися влаштуватися в рідному містечку. Після смерті дружини його вже нічого не тримало на старому місці. Так розпочалася його подорож по Америці, сповнена смертельних небезпек та вкрай незвичайних знайомств...
Елізабет Гілберт "Природа усіх речей"
  Алмі Віттекер, неймовірній жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей. Суспільні приписи і обов’язок тримають її у суворих рамках раціонального, а кохання і жага до знань спонукають до пошуків за межею осяжного. Алмина історія – це пристрасна і захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком поряд із відомими науковцями-чоловіками? Адже Алма Віттекер мала всі шанси затьмарити самого Чарльза Дарвіна, творця еволюційної теорії... Куди заведе її спрага до нового? І чи зможе Алма хоч на крок наблизитися до справжнього пізнання?
   Джерело: Yakaboo