ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 6 вересня 2017 р.

Психологія сімейних відносин 
в художній літературі
  Психологія стосунків у сім’ї – окрема галузь, якій спеціалісти присвячують десятки років професійної кар’єри. Пропонуємо добірку книг з психології, де спеціалізована література завуальована в художні сюжети від письменниць, чиї роботи стали бестселерами.
Лорен Ґрофф "Долі та фурії"
  Кожна історія має дві сторони. Будь-які відносини можна розглядати з двох перспектив. А іноді все обертається зовсім химерним чином і ключовим елементом зразкового шлюбу стає не щирість і правда, а брехня і таємниці, які в'язкою цементуючою масою ховаються десь в основі фундаменту. Події цього складного, об’ємного і багатошарового роману відбуваються саме навколо і всередині одного такого Нью-Йоркського подружжя протягом 24 років. У віці 22 років Лотто і Матильда струнка гламурна, шалено закохана і приречена на видатну долю пара. 10 років по тому їх шлюбу все ще заздрять численні друзі і знайомі. І тут раптово ми починаємо про щось здогадуватися. Тіло вкривається гусячою шкірою, яка натякає нам на те, що все в цій історії ще куди складніше і більш надзвичайне, ніж здавалося. Яким чином в одному шлюбі можуть співіснувати два у корені відмінні один від одного погляди на сім'ю і стосунки?
 Селесте Інґ "Несказане"
  Лідія центр всесвіту сім’ї Лі. Довкола неї обертаються усі мрії, сподівання, слова і вчинки. Мати наперед визначила її долю свою блакитнооку дівчинку вона бачить лікаркою, дорослою, упевненою в собі жінкою. Купує їй книжки, допомагає робити домашні завдання, береже, мов коштовний скарб, і навіть не пускає з дому. Батько мовчки потурає дружині. Інші двоє дітей ростуть у тіні виплеканого батьками "сонечка". Та одного дня їхня зірка зникає назавжди. Чорна діра, що утворилася у душах батьків, затягує всіх, хто лишився… Чи наважаться рідні, опинившись на краю прірви, нарешті сказати те, про що мовчали?
Енн Тайлер "Блакитне мереживо долі"
  У романі йдеться про життя звичайної балтиморської сім’ї. Ред, Еббі та їхні четверо дітей — дружна й весела сім’я, вони живуть у великому будинку з красивою верандою. Здавалося б, мрія, а не життя. Еббі колишня соціальна працівниця, Ред – її чоловік і власник невеликої будівельної компанії, Денні блудний син, що постійно зникає із сімейних радарів, дочки Дженні та Аманда зливаються в один комплексний образ, а Стім – взагалі син не Вітшенків, а працівника фірми Реда, що рано помер. Авторка дає зрозуміти: не буває простих пересічних родин, у кожної знайдуться сімейні таємниці і неймовірні історії лише придивіться до мережива їхньої долі. Ця книжка історія 3 поколінь сім’ї Вітшенків, розповідь про кумедні моменти, зворушливі сімейні традиції і кохання на все життя. Водночас вона про самотність, швидкоплинність, непорозуміння між близькими, про те, що у будь-якої монети і справжньої, і фальшивої є зворотний бік.
  Джерело: Друг Читача