ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 21 листопада 2017 р.

4 книги рецептів від 
українських кулінарів
  Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою. Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропонуємо вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.
Дарія Цвєк "Солодке печиво"
 SolodkePechyvo_PNG (1) 
  "Солодке печиво" — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки. Ця книга вперше вийшла у 1960 р., а у 2013 р. книгу перевидало "ВСЛ" і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Книгу одягли у сучасне дизайнерське вбрання, а поряд зі ступками та вінчиками в ній з’явилися блендери, міксери та інші електричні кухонні прилади. У книзі – понад п’ятсот рецептів тортів, тістечок, баб, пирогів, рулетів, медівників, коржиків, бабок, кексів, мазурків, пудингів, різноманітних дрібних ласощів, а також кремів, начинок, помадок… І кожен з цих рецептів кухарі на прохання видавництва випробували, щоб перевірити, чи досягнеш бажаного результату, керуючись ним. Докази того, що рецепти працюють, – на світлинах, вміщених у книгу.
Леся Кравецька "Львівські пляцки і торти. 
Прості і не дуже"
  Відчуйте Львів на смак! Пляцки – традиційна галицька випічка із вдалим поєднанням коржів, начинок і кремів. Це не торти і не пироги, особливість пляцків – у простоті та неперевершеному смаку. Їх можна випікати як щодня, так і на свята. Різноманіття рецептів та колоритність назв у цій книзі здивує навіть найбільш затятих господинь: "Ранкова роса", "Три бажання", "Шоколадний глінтвейн", "Литий Спартак", "Світлячок", "Шоколадна скриня", "Феєрверк", "Халвовий поцілунок", "Катрусині цьомки", "Лис Микита"… Безліч варіантів коржів, цікаві та незвичні креми та начинки, прості й швидкі пляцки на щодень, а також особливі – для родинних свят. Традиційні пляцки, облюбовані кількома поколіннями шанувальників солодкого, і нові, осучаснені рецепти галицьких смаколиків принесуть радість кожній родині. Наповніть вашу домівку затишним запахом львівської випічки!
 "Biscotti and chefs. Книга рецептів" 
  Перед вами унікальна книга "BISCOTTI and chefs", яка відкриє вам секрети приготування ідеальних десертів. "BISCOTTI and chefs" розділена на дві частини, саме тому вона сподобається як поціновувачам, так і професійним шеф-кухарям. Перша складається з класичних рецептів, друга з рецептів від кращих українських шеф-кондитерів. У виданні зібрані найяскравіші й тільки перевірені рецепти, в яких детально описана технологія приготування. Найвідоміші кондитери України навчать вас випікати смачні пироги, торти та шоколадне печиво, цукерки та багато інших приголомшливих десертів. "BISCOTTI and chefs" створена для того, щоб довести вам, що готувати незрівнянні десерти легко. Для цього досить мати бажання та перевірені рецепти! 
Валентина Хамайко "Солодка неділя" 
  "Солодка неділя" – це ретельно укладена збірка сімейних рецептів найсмачніших десертів і справжня знахідка для домашньої кулінарної бібліотеки. Всі рецепти супроводжуються чіткими рекомендаціями та секретами приготування, які полегшать процес створення солодких шедеврів та нададуть їм особливого смаку. Основна тема книжки – солодка випічка, запорука приємного аромату та затишку в домі. У книзі зібрано 58 рецептів їх вистачить, аби кожної неділі радувати рідних новим смаколиком, що відповідає сезону та українським святковим традиціям. Тут є і традиційні на Маковія шулики, і сімейна великодня паска. Це справжній солодкий календар року!
  Джерело: Yakaboo