ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 15 листопада 2017 р.

5 книжкових пігулок для 
тих, кому сумно
  Події в житті бувають лише нейтральними, а от наше ставлення до них і робить ці події в наших очах позитивними або ж негативними. Якщо вам здається, що все летить шкереберть, хочеться змін на краще або ж просто сумно – ця підбірка для вас. Ми обрали 5 книжок, які якщо й не змінять світ кардинально, то надихнуть вас та допоможуть подивитись навколо з новими сподіваннями. Щастя зовсім поруч – тож вирушаймо за ним разом.
Нік Вуйчич "Життя без обмежень"
  Мабуть, немає зараз того, хто не чув би про Ніка Вуйчича. Збираючи мільйонні зали слухачів та надихаючи людей у всьому світі, Нік відверто називає себе абсолютно щасливою людиною. Що? Він не має ні рук, ні ніг? Проте це не зупиняє Ніка в його місії – нести людям слово натхнення. Сам же Вуйчич стверджує, що у світі багато людей, нещасніших, ніж він може бути – ті, хто в депресії; ті, хто переживають розрив із близькими людьми; ті, хто має борги… Список можна продовжувати без кінця. Тим не менше, проста і водночас сильна історія цієї неймовірної людини допоможе віднайти сили тим, хто фізично абсолютно здоровий, але зневірився в собі та світі навколо. Нік Вуйчич живе абсолютно повним, щасливим життям. Життям, що містить риболовлю, серфінг та стрибки з трампліну. Життям без обмежень.
Тал Бен-Шахар "Бути щасливіше. 
Сьогодні. Зараз. Завжди"
  Якщо хтось і знається на щасті, то це Тал Бен-Шахар! Понад десять років він досліджує питання щастя з наукової точки зору та читає лекції, присвячені цій темі. У книзі "Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди" щастя розглядається автором не як щось абстрактне, а те, що можна виміряти, набути, чи й не зважити. Розглядаючи три архетипи людей (гедоністи, які насолоджуються життям тепер і зараз, не думаючи про результати своїх вчинків; учасники щурячих перегонів, які жертвують задоволенням тепер та відмовляють собі у всьому заради майбутнього; нігілісти, що втратили надію й на теперішнє, і на майбутнє), Бен-Шахар виводить універсальну формулу щастя, згідно з якою однаково й рух до мети, і її досягнення несуть радість. До того ж Тал Бен-Шахар впевнений, що саме подолання труднощів на життєвому шляху збільшує здатність людини до насолоди, адже пережите нагадує про те, як важливо бути вдячними за всі – і маленькі, і великі – радощі життя.
Гел Елрод "Чудовий ранок. Як не проспати життя"
   Якщо вставати зранку вам так само важко, як і мені, можливо, саме книга Елрода змінить ваш погляд на пробудження та те, як же починати свій день продуктивно. У своїй книзі "Чудовий ранок" Гел стверджує, що саме перша година кожного дня задає настрій для його проживання, і те, як ви цю годину проведете, закладе цеглинку на всю добу. Змінивши розпорядок підйому вранці, розуміючи, для чого ви встаєте та роблячи це з піднесенням у серці, ви зміните все своє життя, вірить Елрод, використовуватимете внутрішній потенціал на сто відсотків і досягнете бажаного рівня успіху. Наводячи у свої книзі шість практик, що становлять метод "Чудовий ранок", Гел Елрод обіцяє, що вони дадуть читачеві можливість прокидатися сповненим сили та енергії, знизити рівень стресу, підвищити продуктивність та покращити стан здоров’я. А ще – істотно розвинути вміння заробляти (оце актуально, чи не так?). 
Екгарт Толле "Сила моменту Тепер"
  Проте як бути, якщо це "тепер" сповнене образ та негативу, а все навкруги бачиться безпросвітно темним? Толле стверджує, що саме стан розуміння сущого моменту та усвідомлення себе у світі допоможе нам знайти себе, дарує свободу від будь-яких ярликів, а також навчить розчиняти негативні емоції, будь то гнів, сором чи страждання. Практичні поради автора допоможуть спокійніше дивитись навколо та діяти Тепер, не очікуючи магічного знаку чи чарівного збігу обставин. А підняті Екгартом питання задовольнять, мабуть, найвибагливіших Шукачів істини. Хоча знову ж таки, що таке істина? У кожного вона своя, і це повертає нас до відмови від оцінних суджень.
 Марі Кондо "Викинь мотлох із життя!
Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди"
   Лише лінивий не чув, мабуть, про Марі Кондо та її рекомендації щодо того, як налагодити життя та досягти бажаного, усього лише прибираючи. Саме час ознайомитись із книгою Марі Кондо, відкрити шафу, перебрати речі, відкласти те, що не вдягали давно (правда ж, в основному ми носимо лише декілька комплектів речей, а решта просто забиває шафи?), зануритись у старі папірці-угоди-гарантійні листи, зрозуміти, скільки всього непотрібного займає ВАШ простір – та винести, віддати, роздати. Не стала б радити говорити з кожною річчю в домі, проте зрозуміти, чи вона несе заряд радості особисто для вас – однозначно раджу. Якщо ні – навіщо вам така річ?
  Джерело: Yakaboo