ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 24 травня 2017 р.

5 світових історичних романів від сучасних авторів
  Представляємо вам добірку сучасних світових історичних романів. Для цих творів характерне активне змішування з іншими жанрами: пригодницьким, побутовим, психологічним. Завдяки цим виданням ви опинитесь у різних куточках світу і зануритесь в атмосферу буремних епох. Книги неодмінно та захопливо повідають, яким було життя людей у ці важкі та суперечливі часи.
Джорджина Говелл "Королева Пустелі"
  Талановита письменниця майстерно висвітлює життя Ґертруди Белл – мандрівниці, дослідниці, археологині, яка була першою європейкою, котра перетнула Сирійську пустелю. Ви поринете у надзвичайно детальні і барвисті описи Близького Сходу. Також відчуєте на собі весь колорит культурного життя мешканців Леванту. Головна героїня відома також як британська розвідниця, яка водночас була довіреною особою багатьох аравійських шейхів. Саме вони й нарекли її хатун – королева. За книжкою Говелл знято фільм з Ніколь Кідман у головній ролі.
Пер Улоф Енквіст "Книга про Бланш і Марі" 
  "Книга про Бланш і Марі" це історія досить контроверсійних стосунків двох непересічних жінок: Бланш Віттман на прізвисько "королева істеричок" та пацієнтки професора Жана-Мартена Шарко Марі Кюрі французької науковиці польського походження, двічі лауреатки Нобелівської премії. Автор цієї книги — шведський письменник Пер Улоф Енквіст, який говорить про те що "написав вигадану історію про реальні події". Це історія про самовіданність в ім’я науки і зворушливий образ дружби двох сміливих і талановитих особистостей.
Рута Шепетіс "Поміж сірих сутінків" 
  Рута Шепетіс створювала роман, беручи за основу реальні спогади литовців, які пережили радянську депортацію. Сюжет роману розповідає про п’ятнадцятирічну Ліну Вілкайте, яка живе у благополучній інтелігентній сім’ї, у тихому містечку Каунас. Ліна мріє стати художницею і передчуває, що скоро її мрія почне здійснюватись. Але доля підготувала зовсім інший розвиток подій і ось її рідну Литву, її затишне містечко анексовано Радянським Союзом, а юна мрійниця та її сім’я, як і багато литовців, опиняється в бридкому ешелоні для депортованих, який везе їх на схід Росії. Що чекає на Ліну, її близьких і друзів серед вічного холоду та сірих тонів Сибіру і Заполяр’я?
Мартін Поллак "Мрець у бункері"
  "Мрець у бункері" Мартіна Поллака блискучий приклад того, як наважитися порушити болючу тему і чесно про це написати. Ця історія про те, як нащадок відомого нациста намагається розібратись в історії життя свого батька, його світогляді та обставинах смерті. Автор викриває багато міфів австрійсько-німецьких стосунків. Він детально та ґрунтовно висвітлює становлення нацизму у провінційних містечках на теренах австро-словенських земель. Також автор подає своє розуміння стосовно протистояння австрійців та словенів у 30-х рр. І наостанок ви дізнаєтесь, що ж спричинило розростання симпатій до нацизму серед покоління післявоєнного часу.
Еллен Марі Вайсман "Сливове дерево"
  Глибоко зворушлива і майстерно написана історія про людську здатність виживати та вірно кохати за будь-яких обставин. Сімнадцятирічна Крістіна мріє про щасливе та прекрасне майбутнє, вона любить музику, читає багато книг, дівчина закохана у сина заможних євреїв. Несподівано життя навкруги змінюється. Під впливом гітлерівського режиму Німечинна стає зовсім іншою, тепер скрізь маячать антисемітські плакати. Крістіні заборонено бачитися з коханим, заборонено критикувати нову владу. Але смілива німкеня не зупинилась, а продовжувала впродовж багатьох років боротися з новими порядками. Пройшовши всі кола пекла, вона залишається живою, аби розповісти про весь жах гітлерівської влади на цілий світ.
  Джерело: Друг Читача