ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 28 травня 2017 р.

Добірка: читаємо на канікулах
  Нарешті настали довгоочікувані канікули! Ніякого свята школярі так не чекають, як літніх канікул, адже це цілих три місяці, сповнені пригод, подорожей та яскравих вражень. Можливо, хтось набуде нових навичок або звичок, хтось – нових друзів, а дехто – відкриє для себе неймовірний всесвіт літератури. У будь-якому разі, довгими літніми днями буде достатньо часу для хорошої книжки. Ми підготували добірку якісної дитячої літератури, яка може зробити літо ще яскравішим.
Малгожата Стрековська-Заремба "Беррі, гангстер і купа клопотів"
  Книжка розповідає про хлопчика Кубу, якому здається, що життя в нього нудне та одноманітне, тимчасом як інші діти мають неймовірні пригоди. Та і друзів у Куби всього нічого – гарний, мов дівчинка, Войтек та потворний кудлатий пес Беррі. Що за несправедливість! Аж ось доля усміхається і Кубі. Адже в околиці з’являється справжній... гангстер, а з ним і купа клопотів.
Франц Голер, Ніколаус Гайдельбах 
"Велика книжка. Історії для дітей"
  І як продати лосю протигаз? Яким чином гори перебралися до Швейцарії? І як хробачку потрапити до Гонконґу? Світ сповнений загадок, і з кожної можна зробити історію. Франц Голер майстер таких історій. Його секрет у тому, щоб нічого не сприймати як належне. Треба ставити навіть найдивніші запитання і випробовувати найсмішніші відповіді. Саме так чинять діти, тому вони й сміються з його історій. Варто їх просто почитати (та й батькам буде з чого повеселитися).
Джаклін Вілсон "Четверо дітей та Ельф"
  Джаклін Вілсон – авторка бестселерів про Трейсі Бікер та повістей про життя сучасних дітей і підлітків – сама понад усе любить читати. І на почесному місці на її полиці стоїть книжка Едіт Несбіт "П’ятеро дітей та Ельф". Ще б пак – у ній усі найпотаємніші бажання героїв збуваються завдяки казковому, всемогутньому і небезпечному Псаммідові! Щоправда, діти з книжки Несбіт жили давненько, мало не сто років тому. А ось цікаво, а якби і наші сучасні бажання могли отак здійснитися? Що б з цього вийшло? Про це й написала Джаклін Вілсон...
Сашко Дерманський "Стонадцять халеп Остапа Квіточки"
  "Стонадцять халеп Остапа Квіточки" – книжка для всіх шанувальників творчості талановитого Сашка Дерманського, від молодших школярів до їхніх бабусь та дідусів. Дерманський книжок про звичайне не пише. Навіть не чекайте! Книжка цікава та кумедна. Школярям однозначно прийде до смаку. Історія оригінальна і адаптована для сучасних дітей. Текст легко читається. Халепи Остапа Квіточки переповідають не тільки про пригоди вчителя фізкультури але й про таких персонажів із барвистими іменами як Шкварчак, Петро Бредович, Тягнирядно, Парасина Павлівна, Анжела Джолівна, та інших.
Ніна Елізабет Ґрьонтведт "Привіт, це я!"
  Знайомтеся, це Уда. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа? 
Саша Кочубей "Сім нескладух Говорухи"
  Ця книга переможець конкурсу "Напишіть про мене книжку 2015" на найкращу дитячу повість, у якій сучасна дитина могла б упізнати себе. Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!
Марина Павленко "Русалонька із 7-В, або 
Прокляття роду Кулаківських" 
  Софійка навчається у 7 класі і понад усе любить казку про Русалоньку, вона навіть має претендента на роль свого принца однокласника Вадима Кулаківського. Все змінюється тоді, коли Вадим довіряє їй свою таємницю і розповідає про прокляття роду. Софія хоче йому допомогти. Їй до рук потрапляє фотографія Гордія Кулаківського, з якої все й починається. Не обходиться тут без чарів та магічних властивостей стародавніх предметів, подорожей у часі, надприродних умінь (наприклад, бути невидимою). Софіїна сім’я переїхала до нового будинку, куди разом з іншими речами перевезла стару бабусину шафу...
Алан Бредлі "Солоденьке на денці пирога"
  Юна Флавія гідна спадкоємиця геніального Шерлока Холмса та спостережливої міс Марпл. Їй одинадцять, і її вважають темним боком Ненсі Дрю. За допомогою хімії вона творить дива не менш приголомшливі, ніж Гаррі Поттер за допомогою заклять та чарівної палички. Флавія влаштує справжні інтелектуальні перегони з інспектором поліції Х’ювіттом у пошуках викрадача рідкісної помаранчевої марки ціною в мільйон. І похмурий маєток, і тихе англійське селище, і престижна школа для хлопчиків усюди вона буде на півкроку попереду. Навіть коли віч-на-віч зустрінеться зі справжнім убивцею…
  Джерело: Читайка