ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 15 травня 2017 р.

3 креативні блокноти-записники
  Персональний коуч, бізнес-натхненник, кулінарний помічник, блокнот для мам, путівник сучасні щоденники допомагають не тільки планувати свій день і складати to do списки. Гаджети поступово витісняють блокноти, а справи, зустрічі і плани на тиждень давно у більшості людей перекочували у мобільні додатки і спеціальні онлайн-сервіси. Проте й записники стали іншими. Тепер вони є простором для думок, пошуку натхнення і розвитку креативності. Ми обрали 3 блокнотів, на які варто звернути увагу.
"Літературник": інтелектуальна і творча провокація
 
  Літпростір завше рухомий і динамічний, навіть будучи втиснутим у формат книги. Літературник це гра з простором, словами, лініями і сенсами. Його значущість залежатиме від того, в чиїх він руках. Хто і як його зрозуміє. Як побачить у ньому поле для самовираження. І як інших залучить до гри. Без стереотипів і страхів. У творчому азарті і з почуттям гумору — дати волю рефлексіям. На це розрахований Літературник. 
  Варто зауважити, що видавництво позиціонує "Літературник" не як блокнот, а повноцінну книжку. Тверда обкладинка, незадрукований простір і якість паперу дозволяють робити записи чи начерки. На сторінках – цитати сучасних поетів, деякі з них оформлено у форматі Facebook-дописів та твітів. 
"Я-щоденник": коуч-бук для підлітків
  Я-Щоденник – це коуч-бук для підлітків, де автор Ірина Негован зібрала протестовані на власному досвіді техніки планування, управління часом, постановки цілей, саморозвитку. В умовах, коли є безліч книг, написаних про кожну з тем, Я-щоденник дає молодим людям спробувати різні інструменти та обрати конкретно ті, які працюють для них. 
  Я-Щоденник готує підлітків і до різних життєвих ситуацій: спілкуванню з токсичними людьми, управлінню емоціями, боротьбі зі стресом. Навіть смішні чи безглузді на перший погляд завдання мають цілком реальну мету та дозволяють знайти шлях до себе справжнього, віднайти свої інтереси та сформувати переконання.
                                               "HappyBook": простір для творчості
   Серія креативних щоденників "HappyBook" українського видавництва "Сова" є оптимальним варіантом для тих, хто ще не впевнений у своїх творчих здібностях та шукає нових джерел натхнення.  На сторінках щоденників читачам пропонують малювати, робити колажі, укладати списки улюблених фільмів та плейлисти, ворожити, візуалізувати мрії, виконувати простенькі вправи для підняття настрою та самооцінки… Іншими словами творити, відрізнятися і фантазувати, і звісно ж не забувати ділитися своми досягненнями зі щоденником. Текст щоденника вигадала Іванна Кардаш, а ілюстрації та дизайн належать Аліні Кропачовій.