ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 23 травня 2017 р.

Книжкові новинки для підлітків
  Говорити й писати про підлітків страшенно складно і дуже цікаво. Стільки актуальних і важливих проблем і думок, які сусідять в голові одного середньостатистичного підлітка, не в кожному дорослому зможуть вжитися! Саме тому підліткова література – така різна і така строката. Щоб ви переконалися у цьому самі, ми пропонуємо добірку новинок для "майже-дорослих" читачів.
Джоан Робінсон "Коли Марні була поруч"
  Анна сирота і живе в названих батьків. Серед однокласників щирих друзів у неї немає… Та коли дівчинка опиняється в Літл-Овертоні, селищі на узбережжі, усе змінюється. Там вона знайомиться з Марні, яка живе в загадковому Домі на болоті. З новою подружкою можна ділитися секретами, з нею весело гратися в дюнах і ходити по гриби… Проте іноді Анні здається, що Марні несправжня… Та й чи справжня сама Анна?
Іван Андрусяк "28 днів із життя Бурундука"
  Бурундука насправді звати Іваном Бондаруком. Але прізвисько до товстенького щокатого відмінника прилипло, наче скотчем причеплене. І хоч хлопець не лише уроками цікавиться, а й у футбол залюбки гасає, ніхто не сприймає його всерйоз. Тож хлопець вирішує додати собі виграшних балів в очах однокласників, заручившись допомогою… нечистої сили! Зі курячого "зноска", знайденого у бабусиному курнику, хлопець, наслухавшись оповідок бабуні, намагається виростити антипка – маленького домовичка... 
Галина Кирпа "Тринадцятий місяць у році" 
  Коли твої батьки письменники, дідусь і бабуся колишні вчителі, мамині найближчі подруги бібліотекарка і художниця, а менший двоюрідний братик щомісяця міняє професії як тут не зростати допитливою й вигадливою дитиною? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер і ділиться своїми спостереженнями з нами. З цих розповідей перед очима постає особливий і зворушливий світ дитинства, де як рівні зустрічаються діти й дорослі.
 Лорен Олівер "Поки я не впала"
  Саманта Кінгстон має все: красу, популярність, ідеального хлопця. П’ятниця, 12 лютого, мала б стати просто черговим днем у її чудовому житті. Але натомість стає її останнім днем. Однак наступного ранку Саманта знову прокидається. Сім разів проживає вона свій останній день протягом одного чарівного тижня, щоб розгадати таємницю своєї смерті і зрозуміти справжню вартість того, що вона от-от втратить.
Сергій Гридін "Відчайдушні" 
  Дмитро і його друзі, намагаючись дізнатися, чому і куди в Озерному зникають діти, опинилися в центрі складної інтриги. Долаючи небезпеки, вони встановлюють особу злочинця і дивують навіть бувалих оперативників. Повість-детектив "Відчайдушні" захоплює сюжетними і психологічними несподіванками. І навіть за ризикованих обставин її героїв не оминає закоханість.
Ягелло Йоанна "Тирамісу з полуницями" 
  У другом класі ліцею Лінка нарешті втілює свою мрію: вона створює власний блог, де регулярно пише про все, що здається їй важливим. Її кохання з Адріаном триває, дівчина на сьомому небі від щастя! І Лінка вже не уявляє собі життя без роботи, шукає її – і знаходить! За всім цим у неї дедалі менше часу на відверті розмови з подругою, Наталією. А в тієї багато чого змінилося... Це книжка про те, як мало ми знаємо навіть про найближчих нам, найрідніших людей. Лінка не підозрювала, з якими проблемами змагається Наталія, не знала, що молодший братик має в школі серйозні проблеми, не здогадувалася, чому раптово змінилася Рута, у якої вона працює. На щастя, ніхто з нас не є самотнім островом. Головне – вчасно помітити, підтримати, допомогти.