ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 19 серпня 2017 р.

5 книжок для читання в гамаку
  Улітку потрібно обов'язково знайти час для читання – вийти з суєти суєт, заварити собі чаю з м'ятою, знайти затишне місце між стовбурами яблунь та повісити там гамак. Постарайтеся справді залишитися з книжкою наодинці і дозвольте лише співу птахів у саду або ж солодкавим черешням переривати відпочинок. Тому в добірку потрапили дуже різні тематично та настроєво книжки: для читання легкого, але вдумливого; розважливого, проте із корисною метою. 
Ґрем Сімсіон "Проект "Розі"
  Надзвичайно смішна історія, яка неодмінно поліпшить вам настрій. Розповідь ведеться від імені милого професора генетика, який, попри проблеми у спілкуванні, прагне зрозуміти – чи спроможний він покохати по-справжньому. Дон Тіллман, професор-генетик, що страждає синдромом Аспергера, відчуває деякі труднощі в спілкуванні з людьми. Особливо з жінками. Але час йде і піднімається питання створення сім’ї… І тоді Дон створює таку собі анкету для майбутньої обраниці, куди включає питання стосовно вегетаріанства і довжини мочки вух та звичок (як хороших, так і не дуже). Проект "Дружина", вважає він, неможливий, якщо мочки людей різної довжини. Проте Розі змінює всі його плани. Неорганізована, непунктуальна вегетаріанка з фарбованим волоссям. Зовсім протилежне тому, що шукав Дон. А любов, як то кажуть, зла… 
Курт Воннеґут "Колиска для кішки"
  Коли людству дійсно загрожуватиме кінець, саме ця книга зникне з усіх книгарень! Чи може істина бути сенсом життя? Чи може солодка брехня пророка-самозванця зробити людей щасливими? Геніальний схиблений вчений, який робить приголомшливе відкриття, не переймаючись майбутнім свого творіння… Святий вигнанець Бокон – шахрай, який перетворився на філософа… Лід-дев’ять – винахід, страшніший за атомну бомбу. Одна його крихта здатна вбити все живе… І три людини, які отримали цю смертоносну речовину і використали її на свій розсуд. Кожна людина безцінна. Кожний вчинок веде до непередбачуваних наслідків. Кожен день змінює майбутнє. Адже життя сплітає долі в набагато складніші вузли, ніж "колиска для кішки" в дитячій грі.
Максим Дупешко "Історія, варта 
цілого яблуневого саду"
  Цей роман – історія одного (не)звичайного чоловіка, який казав про себе: "Ich bin ein Czernowitzer". Але дехто побачить у цій книжці насамперед історію міста з украденою душею, що протягом ХХ ст. побувало у складі півдесятка держав. Той, хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи. Ще інший – свою особисту історію в декораціях минулого. Для декого цей текст буде романом-екскурсією місцями далеко не тільки туристичними. Хоч на перший погляд – це одна із мільйонів історій кохання, яку автор усе ж оцінив у цілий яблуневий сад.
Енн Тайлер "Блакитне мереживо долі" 
  Роман "Блакитне мереживо долі" Енн Тайлер увійшов до короткого списку Букерівської премії 2015 р., ставши бестселером The New York Time. Письменниця розмотує клубок історій однієї американської родини – здавалося б, типової. З перших сторінок перед нами родина, що мешкає у великому – "сімейному", як характеризує його авторка, – доглянутому будинку з нетипово великою терасою. Їхнє дерево – й родинне, й те, з якого побудований будинок – міцне і, певно, витримає всі негаразди й урагани, звичні для американського ландшафту. Едді та Ред мають чотирьох дітей. Денні – старший з двох братів – найпроблемніший: закритий підліток, який втікає до іншого міста та рідко приїжджає до родини. Спогади батька про нього стають болючими, коли він чує звук валторни: син колись грав на цьому інструменті. Саме постать Денні видається центральною й найзагадковішою, але це лише спершу.
Яна Дубинянська "Свій час"
Час не терпить, коли його приватизують, й іноді здатен затягнути зухвальців у неприємні пригоди. Час мінливий і водночас непорушний, він може бути спільний для всіх, і для кожного персональний. Роман «Свій час» Яни Дубинянської має кілька захопливих сюжетних ліній, дії його відбуваються у різних часових та просторових межах. Уважні поціновувачі літератури з задоволенням помітять у ньому цілком упізнаваних персонажів літературної тусовки, вгадають найулюбленішу книжкову подію країни і, звісно ж, старовинне і таємниче місто, що його охороняють кам’яні леви.