ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 7 серпня 2017 р.

Подорожі та письменництво: 
8 причин вирушити у мандрівку
  Намагаєтесь написати книгу, але застрягли та не можете зрушити з місця? Шукаєте натхнення та ідеї для нового роману? Тоді пакуйте валізи і гайда у подорож! Мандрівка не лише стане нагодою для відпочинку й перезавантаження, а й гарантовано подарує вам купу цікавих ідей.
  1. Нові знайомства допоможуть у створені персонажів. Кожна людина, яку ви зустрічаєте у своєму житті, – це можливість створити унікальний образ у творі. Ви ніколи не знаєте, наскільки оригінальним буде той, хто сидітиме поруч із вами у літаку, смакуватиме місцевими стравами у ресторані або складе компанію у барі готелю. Кожен незнайомець зі своїми життєвими історіями та досвідом стане частинкою пазла, з якого ви зможете скласти чудових героїв та героїнь книги.
  2. Невідомі місця можуть стати ареною, на якій розгортатимуться події вашого твору. Красиві пейзажі чи міська архітектура, людні вулиці чи затишні кафе, культурні пам'ятки та місцеві цікавинки, – відвідування нових місць допоможе розробити ідеальне місце для будь-якого сюжету, над яким ви працюєте. Прогулюючись новим для вас містом, уважно запам’ятовуйте усі деталі, адже невідомо, що знадобиться вам у майбутньому для довершеного твору.
  3. Знайомтесь з різними культурами – це зробить вас більш різнобічним письменником. Незалежно від того, чи відвідуєте ви великий мегаполіс чи маленьке село, кожне нове місце – це ще одна можливість зануритися у чужу культуру. Усі вони мають особливі традиції, їжу, мову, мистецтво, релігію, вірування, символи… Все це ви можете дізнатися з перших рук під час мандрівки. А такий досвід неодмінно стане в нагоді під час роботи над новим літературним шедевром.
  4. Знайомство з новими місцями, зустрічі з новими людьми та занурення в нові культури, безумовно, можуть покращити ваш твір, але подорож – це також чудова нагода відпочити та відновити сили. І не варто забувати про це. Кожен автор, будь-то журналіст чи поет, потребує невеликої перерви, аби набратися енергії перед роботою.
  5. Також мандрівка – це можливість подивитися на власне життя під іншим кутом. Адже будь-яка подорож – це вихід із зони комфорту, коли ви відкидаєте зручне місце для роботи, звичні розмови зі знайомими, і поринаєте у щось абсолютно нове.
  6. А ще – це нагода навчитися чогось нового. Найкращі письменники ніколи не перестають вчитися. Вони постійно читають роботи інших, кидаючи виклик самим собі, дізнаються якомога більше нової інформації та накопичують все більше досвіду. Від нових мов чи історичних фактів до вміння діяти у  критичних ситуаціях – величезний діапазон того, чому можна навчитися у подорожі.
  7. Часто серед порад відомих авторів звучить така: якщо ви шукаєте натхнення, ви повинні багато читати. І подорож дарує чудову можливість це зробити. Під час очікування на літак, в автобусі, біля багаття у лісі чи на березі моря – завжди беріть з собою книгу.
  8. Врешті, ви завжди можете описати досвід власної мандрівки, і з цього може вийти цікава книга. Так творилося безліч історій, як-от "Їсти, молитися, кохати", "Дорога святого Якова", "Життя Пі" та інші. 
  Джерело: ВСЛ