ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 9 серпня 2017 р.

З книжкою у літаку: як авіалінії популяризують читання
  "Аліса у Країні Див", "Дивовижний чарівник Країни Оз", "Пітер Пен", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Країна мумі-тролів"… Тепер ці та багато інших книг можна буде знайти на бортах літаків британської авіалінії EasyJet, яка вирішила долучитися до популяризації читання, зокрема серед дітей та молоді.
  Працівники компанії опитали дві тисячі британських дітей віком від 8 до 12 років та їхніх батьків. Виявилося, 83% дорослих схиляються до думки, що дітям варто більше часу присвячувати книгам, і що вони у свій час читали значно більше, аніж сучасна молодь. За даними Департаменту з питань освіти, лише 37% 10-річних британців читають заради задоволення, а кожна п'ята дитина в Англії не може добре читати аж до 11-ти років. Тож EasyJet вирішила облаштувати у своїх літаках бібліотеки, аби кожен пасажир зміг провести час польоту за цікавою книгою, а згодом, можливо, і захопився читанням.  
  Сьогодні такі «повітряні» бібліотеки знаходяться у 147 літаках, які курсують європейськими маршрутами. Загалом для них придбали сім тисяч книг, відбір яких доручили англійській письменниці Джаклін Вілсон.
  "Діти сьогодні не читають так багато через очевидну причину – вони мають багато інших речей, які можуть зайняти їхній час. Кожна дитина зараз грає у якусь електронну гру, – каже Вілсон. – Оскільки шкільна програма перевантажена, залишається дуже мало часу на будь-яке читання для задоволення… Діти мають найдивовижнішу здатність повністю занурюватися у книги. Якщо ви зможете заохотити їх до читання, то вони будуть читачами усе життя".
 
  Джерело: ВСЛ