ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 30 серпня 2017 р.

Книжки для ідеального 
завершення канікул
  Останній шматочок літа – найсмачніший, не хочеться його марнувати. Поки ще шкільні підручники не зайняли весь важливий простір дитячої кімнати – можна встигнути прочитати книжку, яка дасть натхнення на важливі звершення. Яку саме? Пропонуємо добірку книг для ідеального завершення літніх канікул.
Тарас Прохасько, Мар'яна Прохасько  
"Як зрозуміти козу" 
  Третя книжка "кротячої епопеї" Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько "Як зрозуміти козу" потішить і дітей, і дорослих, які не забули, як то – бути дитиною. Адже лише дитина може писати листи Миколаєві, щиро вірячи, що від нього можна просити і отримати геть усе – від мандаринок до летючого корабля. І вже на цьому кораблі з поетичною назвою "Метафора" можна вирушити в мандри до моря – разом з Муркавкою, Повзом та їхніми друзями. Можна замешкати на острові і навчитися розуміти навіть… козу. Зважаючи, що завдяки осучасненій шкільній програмі Прохаськів тепер читатимуть у 4 класі, це буде не тільки захопливо, а й корисно для нового навчального року.
Кузька Кузякін, Євгенія Доброва "Кожен може стати 
принцесою. Казки про дівчисько з палацу" 
  Оце так дівчисько з палацу, що за непосида! Одного разу воно надумало... Чого тільки не спадало на думку Принцесі! Зробити ремонт у замку, порибалити, пошукати ананаси на березі, стати письменницею батьки просто за голову хапаються від витівок улюбленої дочки. А втеча у місто з-під самісінького носа Головного Радника пана Етикетуса! Ця прекрасна казка здивує читачів іскрометним гумором і оригінальним сюжетом. Швидше відкривайте книжку! І готуйтеся отримувати задоволення від напрочуд добрих і по-справжньому кумедних історій. До речі, твори Кузякіна (Дмитра Кузьменка) читатимуть у другому та третьому класі.
Галина Ткачук "Вечірні 
крамниці вулиці Волоської"
  Це правдива історія про затишні крамнички на вулиці Волоській, що на Подолі, про їхніх завсідників білок, птахів, собак та інших громадян… А ще про тих безсоромних злодіїв, що надумали позбавити Поділ його найдорожчих реліквій… Які ж страшні пригоди, які тяжкі випробування чекають на героїв цієї книжки! Собі такого не побажаєш. І своїм близьким і рідним тим більше. Навіть знаючи вже, чим усе це закінчиться, редактор, людина загалом неполохлива, радить усім прочитати цю книжку. Адже тоді Ви, шановний читачу, зможете довідатися, що сталося з іншими, і ніколи не допустите, щоб подібне сталося з Вами або не приведи Господи! з Вашими близькими й рідними. Твори Галини Ткачук читатимуть у першому та четвертому класах.
Сашко Дерманський 
"Маляка принцеса Драконії"
  Окрім Маляки, яка з’явиться у книжці наприкінці, у цій історії є майбутні дракони. Вони вивчають на уроках всілякі правила: "Сім ознак, за якими можна розпізнати принцесу" або "Оновлені правила правильного проковтування принцес".  Та Драго і Пиптик, учні-дракончики, вважають, що все те нудота. Бо де ж вони є, ті принцеси? Нема їх давно. А може, й не було ніколи. Бо як же ти знатимеш, що перед тобою справжнісінька принцеса? От і Драго і Пиптик не знали, доки не довелося летіти на її пошуки. Твори Сашка Дерманського читатимуть у першому, другому та третьому класах.
Саша Кочубей "Сім нескладух Говорухи"
  Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво! Твори Саші Кочубей читатимуть у четвертому класі.
Оксана Лущевська "Вітер з-під сонця"
  У героях цієї книжки впізнає себе кожен підліток, який уже мав щастя закохатися. Женька й Рися зустрілися випадково на кораблі – й хоч відтоді вже минув рік, але їх усе дужче манить одне до одного. Одначе за цей рік дуже багато всього сталося: Рися нервує через те, що цілі канікули мусить працювати, щоб допомогти забезпечити родину, а в Женьки загинув тато, і він дуже болісно переживає цю тяжку втрату…
Оксана Караванская 
"Стильна книжка для панянки"
  Як доречно вбратися на дискотеку, весілля, до школи, з чим носити вишиванку і як використовувати правильно аксесуари? Як додати шарму своєму образу і водночас почуватися невимушено? Чи мусять кольори торбинки та взуття бути ідентичними? Чи варто зловживати косметикою, якщо ти – дівчинка-підліток? На ці та інші дівочі запитання відомий модельєр Оксана Караванська дає відповіді у своїй "Стильній книжці для панянок". А водночас розповідає про цікавинки з історії моди та кумедні епізоди власного дитинства.
Катерина Бабкіна "Шапочка і кит"
  У житті Шапочці багато чого наразі не можна – їсти всілякі ласощі, бігати, кататися на лонгборді і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, адже Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом – блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі над містом. Кит навіть може катати Шапа на спині понад хмарами… Твори Катерини Бабкіної читатимуть у першому та четвертому класах.
 Володимир Арєнєв "Душниця"
  У фантастичному романі "Душниця" йдеться про зв’язок між світом живих і мертвих, про пам’ять і тих, хто пам’ятає, про розуміння смерті в доступному для підлітків баченні. В центрі сюжету – підліток, який намагається зрозуміти свого дідуся, складний навколишній світ і витоки соціальних драм. Книжка отримала низку престижних українських та міжнародних нагород у галузі підліткової фантастики.
  Джерело: Рідний Київ