ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 29 серпня 2017 р.

У Китаї відкрили книгарню-
книжковий тунель
  Унікальна книгарня в Китаї має нескінченний тунель з книжок. Чи не в кожній країні можна натрапити на дивовижну бібліотеку, однак шанхайська студія X L-M створила справді унікальний дизайн книгарні. У книгарні Yangzhou Zhongshuge використовують чорні дзеркальні підлоги та полиці у вигляді арки, які створюють враження нескінченного книжкового тунелю. Книгарня знаходиться в префектурі Янчжоу. 
   Полиці заокруглюються аж до самої стелі коридору, а завдяки тому, що підлога віддзеркалює зображення, прохід здається безмежним продовженням книг. Дизайнери стверджують, що цей шедевр було створено під впливом чженьюаньських берегів та аркових мостів. Дзеркальна підлога магазину відсилає до численних струмків та річкових каналів, якими посічена ця місцевість. Скляні арки та повторювані візерунки репрезентують зв’язок між людьми й книгами.
 
  Завдяки м’якому освітленню ці елементи дизайну створюють враження фантастичного простору. Книгарня береже історію своєї префектури та одночасно дарує місце для читачів нового покоління. На стелі книжкові полиці розділені широкою щілиною у вигляді блискавки, яка, віддзеркалюючись на підлозі, виглядає ніби річка. У вестибюлі площею 1000 кв. м можна знайти читальну залу і дитячу зону для дітей. Читальна зала прикрашена художніми скульптурами в сучасному стилі, а полиці у дитячому відділі мають форму будиночків, веж, хмаринок та повітряної кулі із зоряним небом всередині.
 Джерело: Читомо