ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 16 серпня 2017 р.

Як знайти нові книги, 
якщо здається, що прочитав все
  Чи було у вас таке відчуття, ніби ви не знаєте, що почитати або після останньої книги не могли вирішити, що ж обрати далі? Наче і книги є, але знайти щось вартісне дуже важко? Не переймайтесь та розслабтеся нарешті. Існує безліч способів пошуку нових книг, які неодмінно вам сподобаються. Ми підібрали декілька, вони порадять що/де/коли/як шукати та читати. Ось 10 з них.
  1. Відвідуйте маленькі книгарні. Одна річ, яка привертає увагу всіх відвідувачів книгарень – свій унікальний дизайн. На відміну від великих маркетів, які мають точно такі ж книги, навіть дві маленькі книгарні різні. Власники книжкових магазинів пишаються своїми виданнями і мають купу додаткових книжкових аксесуарів (закладки, постери, ручки, значки), які вони обожнюють. Якщо ви постійно відвідуєте один і той самий книжковий магазин, відвідайте маленьку книгарню, можливо ви знайдете в ній не тільки улюблену книгу…
  2. Звертайте увагу на розділ "З цією книгою купують" або "Рекомендуємо". Якщо ви купуєте в інтернет-книгарнях, звертайте увагу на ці пункти. Рекомендації насправді можуть бути надзвичайно корисними – часто вони містять інші книги автора, книги зі схожою тематикою або назвою.
  3. Створюйте обговорення на книжкових сайтах. Започаткувати свій власний книжковий клуб буде досить важко, але створити декілька тем на книжкових сайтах ви точно зможете. Наприклад: "Топ-20 книг про таємниці" або "Книги про єдинорогів". Навіть не сумнівайтеся, знайдуться люди, які захочуть поділитися своїми враженнями та порекомендують декілька книг з відповідною тематикою.
  4. Приєднайтеся до книжкового клубу. Подумайте про приєднання до книжкового клубу, заповненого читачами, яких ви ніколи не зустрічали, і які познайомлять вас з книгами, про які ви точно не знали.Або перегляньте книжкові-клуби онлайн. В них ви можете дізнатися новини видавництв, актуальні новинки або навіть знайти видання, яке давно забуте, але зараз знову набуває популярності. Гарантуємо, ви знайдете щось нове та оригінальне.
  5. Читайте рецензії або відгуки на книги. Особливо улюблених авторів. Сучасні автори вносять в область рецензування книг щось нове. Якщо ви обожнюєте книги певного автора, то, швидше за все, вам сподобається, що читають і вони. Якщо ви стежите за ними на "Goodreads", то можете побачити одним з перших їх відгуки.
  6. Відвідайте "What Should I Read Next?" Простий безкоштовний сайт без реєстрації. Просто введіть назву книги чи автора і вуаля – він створить список рекомендацій, які максимально близькі до ваших літературних вподобань. Завдяки цій платформі ви відкриєте не тільки нові книги, а й авторів. Сайт шукає книги тільки англійською мовою, але це не привід ставити на ньому хрест.
  7. Прочитайте те, що, на вашу думку, може не сподобатися. Якщо ви читаєте тільки українську класику або сучасну зарубіжну, спробуйте вийти за рамки цих жанрів. Візьміть фантастику, щось з історії мистецтв чи навіть видання про становлення релігій. Ви будете здивовані, наскільки багатогранним може бути текст. Та й мозок почне сприймати інформацію по-новому.
  8. Поверніться до університету/школи… чи типу того. Ви можете завантажити хоча б програму з літератури. Вона оновлюється кожного року, і можливо там з’явилась така книга, яку шукаєте саме ви.
  9. Попросіть допомоги в професіонала. Коли нічого не вдається – не бійтесь просити допомоги. Не важливо в кого, в бібліотекаря чи в колекціонера рідкісних видань, попросіть того, хто дійсно знає, про що говорить. Або ж просто у знайомих, адже вони точно читають не такі книги як ви.
  Джерело: Друг Читача