ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 2 серпня 2017 р.

7 фруктово-ягідних книг для 
дітей та дорослих
  Друзі! Відчуваєте розмаїття літніх смаків? Фруктові, ягідні… Подекуди – солодкі, а інколи – з кислинкою… Ми зібрали 7 фруктових і ягідних книг для дітей та дорослих. Ось такий смачний у нас вдався "компот".
Сильвія Плат "Кухня пані Вишеньки"
  Ця кумедна, духмяна і смачна казочка від відомої американської поетеси Сильвії Плат – це насправді глибока і повчальна історія про те, що кожен має займатися тим, для чого призначений. Тоді, коли ти робиш речі, які любиш і вмієш, усе у тебе вдаватиметься якнайкраще. А якщо берешся за чужу роботу – будь готовий до невеликого хаосу. І добре, коли все вдасться швиденько виправити – так, як на кухні у пані Вишеньки.
Віолетта Борігард "Усе через банани" 
  Маленька принцеса Нісоль обожнює готувати та частувати своїми стравами родину та мешканців замку. Проте все змінюється, коли дівчинку кусає загадкова істота Нехочука. В принцеси починає змінюватися настрій, вона вередує, нервуй й закидає свою улюблену справу приготування їжі. Вже і тато і бабуся намагаються розрадити дівчинку та навіть улюблені книги не можуть покращити настрій. Але все змінилося коли з'явилася весела Банана. Це не просто книжка для читання, це книжка-розмальовка та гра.  
 Йоганна Ягелло "Тирамісу з полуницями"
  У другом класі ліцею Лінка нарешті втілює свою мрію: вона створює власний блог, де регулярно пише про все, що здається їй важливим. Її кохання з Адріаном триває, дівчина на сьомому небі від щастя! І Лінка вже не уявляє собі життя без роботи, шукає її – і знаходить! За всім цим у неї дедалі менше часу на відверті розмови з подругою, Наталією. А в тієї багато чого змінилося… Це книжка про те, як мало ми знаємо навіть про найближчих нам, найрідніших людей. Лінка не підозрювала, з якими проблемами змагається Наталія, не знала, що молодший братик має в школі серйозні проблеми, не здогадувалася, чому раптово змінилася Рута, у якої вона працює. На щастя, ніхто з нас не є самотнім островом. Головне – вчасно помітити, підтримати, допомогти.
Ніка Нікалео "Черешні з коньяком" 
  Журналістка Олена неочікувано для себе опинилася у складній ситуації. У неї руйнується сім’я і, здається, шлях до особистого щастя закрито. Це змушує її робити непростий вибір: боротися або шукати всьому заміну. Олена намагається відволікти себе від проблем і від свого чоловіка. Шукаючи втіхи у однокласника, вона приймає запаморочливе запрошення і вирушає у Рим. Це помилка чи крок у нове життя? Шлях до мрії чи слідування за спокусою і гріхом? Свобода чи нові окови? А, може, можливість повернути собі щастя?..
Сара Джіо "Ожинова зима"  
  Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця. Сіеттл, 2010. Репортер "Сіеттл Ґеральд" Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу "ожинову зиму" (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…
Ірина Савка "Шипшинове намисто" 
  Ця збірка історій як пригорща ягід, червоних, як кров і любов. Не зважайте на банальну риму: історії ці, у чомусь типові й навіть архетипні, небанальні як саме життя, сповнене пристрастей і страждань. Сюжети, довкола яких виростають ці новели, однаковим чином можуть бути як повністю вигаданими, так і повністю документальними: важка, кривава, хаотична історія нашої країни писала їх десятками. Про втікачів, підпільників, повстанців, жінок і дітей, на яких, як на живців, ловили  чоловіків з УПА. Про непевні, ненадійні схрони за снопами кукурудзи, у лісових хащах, під підлогою де ховалися ті ж таки діти, повстанці, а ще євреї, на яких полювали так само жорстоко. Про злидні і важку роботу в період колективізації, коли гроші на нову куфайку доводидлося рік збирати.
 Валерія Чорней "Яблуко в тайстрі" 
  Чарівне червонобоке яблуко ховає у собі всі таємниці гуцульського Всесвіту. Але де його відшукати? Цим питанням змалечку переймається юна гуцулка Клеверик, онука мудрої знахарки-травниці Пелагії та донька відомого на увесь світ різьбяра Георгія. Дівчинка вбирає у себе красу й мистецтво рідної землі та мудрість предків, носить чорні сукні, вишиті зеленим листям і темно-червоними півоніями, любить стару дику яблуньку, відверті жіночі фотографії і танці біля гуцульського дзвона. Вона – і допитлива дослідниця, і сильна чарівниця, і мудра берегиня народної пам’яті, яка бачить світ серцем, а не лише очима. Свої глибокі і бистрі, як гірські потічки, думки Клеверик занотовує на клаптиках паперу, який носить у тайстрі – і звучать вони як вірші або як заклинання.
  Джерело: Yakaboo